Yurtiçi Turizm

Mehmet Nuri Ersoy: Aynı Hızla Zirveden İnebilirsiniz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin üç tarafında savaş yaşanmasına rağmen turizmde başarılı olduğunu vurguladı. Belediyelerin turizm master planı hazırlaması gerektiğini belirten Ersoy, “Aksi takdirde zirveye çıkmanızın önemi yok. Aynı hızla zirveden inersiniz.” dedi.

Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali’nde Açıklamalar

Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali’nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin turizmdeki hedefinin dünya üçüncülüğü olduğunu kaydetti. Ersoy, bakanlık çalışmalarının yanı sıra ilçe ve büyükşehir belediyelerinin de turizm master planlarını hazırlayarak sürece dahil olması gerektiğini söyledi. “Turizm master planı olmayan turizm şehri olmamalı” diye ekledi.

“Üç Tarafımızda Savaş Var”

Turizm sektörünün bağışıklık kazanması gerektiğine dikkat çeken Bakan Ersoy, Türkiye’nin bulunduğu coğrafi konumun getirdiği dezavantajları vurguladı. “Jeopolitik ortam nedeniyle her zaman bir kriz var. Üç tarafımızda savaş var” diyen Ersoy, bu dezavantajlara rağmen Türkiye’nin turizmde dünya dördüncülüğüne yükseldiğini belirtti.

“Bu İş Tek Başına Bakanlığın Yapacağı Bir İş Değil”

Pazar ve ürün çeşitliliği için çalıştıklarını ifade eden Ersoy, “THY’nin uçtuğu her yer hedef destinasyondur” dedi. Eskiden 4-5 ülkeyle turizm yapıldığını, şimdi ise 330 şehre uçan bir havayolunun bulunduğunu söyledi. “Turizmi her şey etkiler; bir üründe veya pazarda sorun çıktığında diğerleri ile destekleyeceksiniz” diyen Ersoy, rakamların öyle bir noktaya geldiğini, bu işin tek başına Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapabileceği bir iş olmaktan çıktığını vurguladı. İlçe ve büyükşehir belediyelerinin önemine dikkat çekerek, “Turizm master planı olmayan turizm şehri olmaz” dedi.

Turist Yönünü Değiştirir

81 ilin turizm gelirlerinin artması için yerel yönetim işbirliğinin önemini belirten Ersoy, “Büyükşehir master planını yapacak, sonra turizm master planının gereklerini yerine getirecek. Yaptığı kadar sonuç alacak. Aksi takdirde zirveye çıkmanızın önemi yok, aynı hızla zirveden inersiniz. Turizm böyle bir şeydir. Önemli olan pozisyonumuzu koruyarak yükselmemizdir. İçi boş bir şeyi tanıtırsanız, turist yönünü değiştirir” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu