Kültür SanatYurtiçi Turizm

Burdur’un Yüksekten Güzelliği: Sıcak Hava Balonu İle Unutulmaz Keşif

Burdur Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle, kentin turizmini artırmak amacıyla Gazi Atatürk Stadyumu’nda sıcak hava balonu tanıtım etkinliği düzenlendi. Yerden 25-30 metre yükseklikteki üç sıcak hava balonu, etkinliğe katılanlar tarafından ilgiyle karşılandı ve deneme fırsatı buldu.

Burdur Valisi Türker Öksüz, etkinlik kapsamında gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin turistik potansiyelini sıcak hava balonuyla tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Öksüz, kentin açık hava müzesi niteliğindeki turistik ve kültürel zenginliklerini sıcak hava balonuyla vurgulayarak, “İlerleyen günlerde, özellikle Salda Gölü ve diğer doğal güzelliklerimizde sıcak hava balonuyla etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Böylece turizmdeki katma değeri artırarak, herkesin kentin güzelliklerini keşfetmesine imkan tanıyacağız.” dedi.

Öksüz, Sıcak hava balonu deneyimine katılanlara hitaben, “Herkesin kentimizin tarihini ve doğal güzelliklerini görmesini hedefliyoruz. Bu deneyimle, insanlar Burdur’un eşsiz güzelliklerini havadan keşfetme fırsatı bulacaklar.” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılanlardan Saliha Canipek ise yükseklik korkusunu yenmek amacıyla sıcak hava balonuna bindiğini ifade ederek, “Turizm açısından harika bir deneyim olduğunu düşünüyorum.” dedi

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu