Havayolları

Bir Türk Havayoluna Daha Uçuş Yasağı!

Southwind Havayolları’nın AB hava sahasında uçuş yapması yasaklanmasının ardından Rusya’nın Kaliningrad şehrinden Antalya’ya uçacak olan bir diğer Türk havayoluna da uçuş yasağı geldi.

Geçtiğimiz haftalarda AB, Antalya merkezli Southwind Airlines havayolu şirketinin AB ülkeleri hava sahasında uçuş yapmasını engelleyerek Rusya’yla bağlantılı olduğu iddiasıyla bu kararı almıştı. Bu yasağın ardından Southwind Airlines’in Antalya-Kaliningrad uçuşları iptal edilmişti.

Rus tur operatörleri, Kaliningradlı turistlere AB hava sahasında uçması yasaklanan Southwind’in yerine bir alternatif bulmayı başardı. Antalya-Kaliningrad arasında uçuşların devam edebilmesi için Türk havayolu Tailwind ile anlaşma yapılmıştı. Ancak, Tailwind Havayolları da Kaliningrad’dan Antalya’ya uçuş izni alamadı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR)’da yer alan habere göre, Tailwind Havayolları’nın Kaliningrad’dan Antalya’ya ilk uçuşu 28 Nisan’da yapılması gerekiyordu ancak bu uçuş gerçekleşmedi. Avrupa toprakları üzerindeki uçuşun Avrupa ülkelerinin yetkilileriyle koordine edilmesi aşamasında, resmi olarak “yanlış doldurulmuş belgeler” nedeniyle sorun yeniden ortaya çıktı.

Tur operatörleri, uçuşların başlayacağına dair umutluydu ancak Tailwind Havayolları durumu çözmek için yoğun görüşmeler yürütmekteydi. Tahminlere göre, Kaliningrad’dan Türkiye’ye doğrudan uçuşlar Mayıs ortasına kadar gerçekleşmeyecek gibi görünüyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu