Yurtdışı Turizm

Turizmcilerden Yurt Dışı Çıkış Harcına Yapılacak Fahiş Zamma Tepki

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yurt dışı çıkış harcına yapmayı planladığı fahiş zam, turizmcilerin tepkisine neden oldu. İstanbul Seyahat Acentaları Tanıtım ve Geliştirme Derneği (İSATAG), bu artışın seyahat özgürlüğünü kısıtlayacağına dikkat çekti. Yapılan açıklamada, yüksek pasaport harçları ve vize maliyetlerine eklenen bu artışın vatandaşları derinden etkileyeceği vurgulandı.

İSATAG’ın açıklaması şu şekilde:

“Son dönemde yurtdışı çıkış harç bedelinde yapılması planlanan fahiş artış, İSATAG ve tüm turizm sektörü ile seyahat planı yapan vatandaşlar tarafından kaygıyla karşılanmaktadır.

Seyahat özgürlüğü ve uluslararası deneyimlerin bireylerin gelişimi ve kültürel zenginlik açısından ne kadar önemli olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Ancak, bu tür mali yükler, özellikle de ekonomik zorluklarla karşı karşıya olan vatandaşlarımız için yurtdışına çıkma imkanlarını kısıtlamaktadır. Hali hazırda diğer ülkelere kıyasla yüksek olan pasaport harçları ve vize maliyetlerine ek olarak aşırı yükseltilmiş çıkış harcı, seyahat edecek vatandaşlarımızı derinden etkileyecektir.

Pandemi sonrası toparlanma sürecine giren seyahat sektörü, yurtdışı turlarına taleplerin azalmasıyla bir dar boğaza girecek, sektördeki istihdam ve genel ekonomik dengeleri olumsuz yönde etkileyecektir.

Vatandaşlarımızın mutsuzluğu ve sektörün karşı karşıya olduğu bu zor durumu göz önünde bulundurarak, başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu kararı yeniden değerlendirmesini talep ediyoruz. Daha dengeli ve sürdürülebilir çözümler bulunarak, hem vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü korumak hem de turizm sektörünü desteklemek mümkündür.”

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu