Yurtdışı Turizm

TUI Almanya Direktörü: Erken Rezervasyonlar Artıyor, Yeni Müşteri Oranı %40’a Yükseliyor

TUI Travel’ın Almanya Direktörü Stefan Baumert, şirketin erken rezervasyon eğiliminin belirgin bir şekilde arttığını ve erken rezervasyon yapan misafirlerin %40’ının yeni müşteri olduğunu belirtti. Turizm sektöründeki güncel gelişmeleri paylaşan Baumert, ITB Berlin Fuarı’nda yaptığı açıklamada, erken rezervasyonlarda hızlı bir yükseliş olduğunu ifade etti. Şimdiye kadar yapılan erken rezervasyonların %80’inin yaz sezonuna yönelik olduğunu vurgulayan Baumert, ailelerin bu rezervasyonlarda öncü olduğunu dile getirdi.

Baumert ayrıca, rezervasyon derinliğinin arttığına dikkat çekerek, rezervasyonların %60’ının seyahatten en az 3 ay önce yapıldığını açıkladı. Rezervasyon dönemleri açısından, haziran, temmuz ve ağustos aylarının öne çıktığını belirtti.

TUI-Almanya’nın karının çift haneli olduğunu duyuran Baumert, tatilde en popüler tercihin paket turlar olduğunu belirtti. Genç tatilciler arasında paket turların da giderek yaygınlaştığını söyleyen Baumert, bunun sebebi olarak paket turlardaki esnekliği gösterdi.

Mallorca’nın %31’lik artışla satışlarda lider olduğunu aktaran Stefan Baumert, onu %29 ile Antalya’nın takip ettiğini ifade etti. En çok talep gören destinasyonlar arasında Girit üçüncü, Rodos dördüncü, Hurghada beşinci, Kos altıncı, Fuerteventura yedinci, Gran Canaria sekizinci, Tenerife dokuzuncu ve Bulgaristan onuncu sırada yer aldı.

Ek hizmet satın alımlarının arttığına dikkat çeken Baumert, “TUI olarak misafirlerin ek servisler için daha fazla talep göstermesinden memnunuz. Deniz manzaralı veya balkonlu odaların %37 ile en popüler olduğunu belirtmek isterim. Ardından %31 ile uçakta daha geniş koltuk aralığı, %29 ile araç kiralama ve %28’lik paylarla özel transfer ve deneyimler geliyor. Tatilde daha fazla keyif ve konfor için ek hizmetlerin önemi giderek artıyor. TUI müşterilerinin %80’i ek hizmetleri tercih ediyor” dedi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu