Yurtdışı Turizm

Almanya’da Seyahat Acentelerinin Beklentileri Yükselişe Geçiyor

Almanya’da seyahat acentelerinin beklentileri tekrar yükselişe geçti. Dr. Fried & Partner tarafından yapılan araştırmaya göre, fvw|TravelTalk Satış Ortamı Endeksi, durumun bir önceki aya göre daha olumlu olduğunu gösteriyor.

Klasik ve online seyahat acentelerinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada, ülkede seyahat hizmetlerine olan mevcut talebi ‘iyi’ olarak tanımlayanların oranı yüzde 64,9. ‘Tatmin edici’ diyenlerin oranı yüzde 27,8 iken ‘zayıf’ diyenlerin oranı ise yüzde 7,2.

Önceki döneme kıyasla, mevcut durumun iyi olduğunu belirtenlerin oranında yüzde 2’lik bir artış gözlemleniyor.

Gelecek 6 ayda seyahat hizmetlerine olan talebin artacağını düşünen seyahat acentelerinin oranı yüzde 24,7. Bu oran önceki aylara göre yükseliş göstermiş durumda.

Öte yandan, ‘sabit kalacak’ diyenlerin oranı önceki döneme göre düşerek yüzde 52,6’ya gerilerken, ‘talep düşecek’ diyenlerin oranı ise yüzde 22,7’ye yükseldi.

Gelecek 6 ay için gelir beklentisi sorulan seyahat acentelerinin yüzde 30,6’sı artış beklediğini belirtiyor. ‘Gelir durumu kötüleşecek’ diyenlerin oranı ise yüzde 24,5’e yükseldi. ‘Sabit kalır’ diyenlerin oranı ise yüzde 55,7 ile sabit kaldı.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu