Otel Haberleri

Tekirdağ’daki 4 Yıldızlı Otelin Ruhsatı İptal Edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tekirdağ’da faaliyet gösteren 4 yıldızlı Des Otel’in ruhsatını, ruhsata ve imara aykırı işletildiği gerekçesiyle iptal etti.

Tekirdağ’daki 4 yıldızlı Des Otel’in ruhsatı ve turizm işletme belgesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçersiz kılınarak iptal edildi.

Otelde yapılan incelemeler sonucunda yetkililer, tesisin ruhsatında belirtilen oda sayısından fazla oda inşa edildiğini, ofis alanlarının otelin sosyal alanına dahil edildiğini ve ruhsata ve imara aykırı sauna ve hamam gibi eklemeler yapıldığını tespit etti.

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü (Turizm İşletmeleri Belgelendirme ve Geliştirme Daire Başkanlığı) tarafından otel yönetimine gönderilen yazıda, “Des Otel’e ait 4 Yıldızlı Otel Turizm İşletme Belgesi, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu’nun 34’üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi hükmü uyarınca iptal edilmiştir. Bu nedenle, eski belgenin/plaketin arşivlenmek üzere Müdürlüğümüze teslim edilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Otel yetkilileri, konuyla ilgili açıklama yaparak, yeni Turizm İşletme Belgesi düzenlenmesi talebiyle eski belgenin iptal edildiğini ve yeni belge için gerekli sürecin başlatıldığını bildirdi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu