Otel Haberleri

Sinpaş’tan ‘Vergi Ödemiyor’ Haberlerine İlişkin Açıklama

Marmaris’te yaptığı devremülk projesi ile sık sık gündeme gelen Sinpaş GYO, 3 yıldır kurumlar vergisi ödemediği yönündeki haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. Gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO), kurumlar vergisinden muaf olduğunu belirten Sinpaş GYO, şu ifadelere yer verdi:

Vergi Muafiyeti Açıklaması

“Son günlerde ‘Sinpaş GYO’nun vergi ödemediği’ gibi başlıklarla yayınlanan internet haberleri ve sosyal medya paylaşımları gerçeği yansıtmamaktadır. Bu konuda sizleri ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek isteriz.

Gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYO), Kurumlar Vergisi Kanununun 5. maddesinin (1)/d-4 bendi gereğince kurumlar vergisinden muaf tutulurken, aynı kanunun 15. maddenin (3) numaralı bendi ve Geçici 1. maddenin (4) numaralı bendi gereği gelir vergisi stopaj oranı sıfırdır. Bu mevzuat çerçevesinde, tüm GYO’ların elde ettikleri kazançlar, kurumlar vergisinden muaftır.

GYO’lar, mal ve hizmet satışlarından KDV, tapudaki taşınmaz alım satımlarından tapu harcı, kayıtlı taşınmazlardan ise emlak vergisi öderler. İlgili vergi kanunları ve mevzuatlarında yer alan bu koşullar, tüm GYO’lar için geçerli olup sadece Sinpaş’a ait bir durum değildir.”

Kanun Hakkında Bilgilendirme

“GYO’lara ilişkin kurumlar vergisi istisnası, 11 Temmuz 1992 tarih ve 3824 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle vergi sistemimize dahil edilmiştir ve bugüne kadar hiçbir değişikliğe uğramadan gelmiştir. GYO’lar ve bunlara ilişkin kurumlar vergisi istisnası 32 yıldır vergi sistemimizde yer almaktadır.”

Sinpaş GYO’nun açıklaması, tüm gayrimenkul yatırım ortaklıklarının aynı vergi muafiyetine tabi olduğuna ve bunun yasal bir düzenleme olduğuna dikkat çekiyor. Böylece, kurumun son üç yıldır vergi ödemediği yönündeki iddialara yanıt verilmiş oldu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu