Otel Haberleri

Mehmet Cengiz Bodrum’a Yapacağı Bvlgari Oteli İçin İmzayı Attı

Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz İnşaat, Bodrum’a inşa edilecek lüks otel için Bvlgari Hotels & Resorts ile anlaşma imzaladı.

Bvlgari Hotels & Resorts, Jeweler of Hospitality koleksiyonunun 12’nci halkası olarak planlanan ve 2026 yılında Bodrum’da açılacak yeni otel için anlaşma sağladı.

Milano, Londra, Dubai, Şangay, Pekin ve Bali’nin ardından Roma ve Tokyo’da da hizmet veren Bvlgari, 2026’da açılacak olan Miami Beach ve Maldivler otellerine ek olarak Bodrum’da 12. tesisini açacak. Yeni resort, Türkbükü-Gölköy sahilinde yarımada üzerine inşa edilecek.

Proje, sürdürülebilirlik uygulamalarına göre geliştirilecek ve Milanolu mimarlık firması ACPV Architects’in ünlü mimarı Antonio Citterio Patricia Viel tarafından tasarlanacak. Mimar Viel, projeyi anlatırken, “Bvlgari Resort Bodrum için uygarlık tarihi boyunca yaşadığı serüveni anlatacağız. Ancak bunu yaparken çağdaş malzemeler ve renkler kullanarak, mimari ve peyzaj arasında bir diyalog kurarak doğa manzarasını ön plana çıkaracağız” dedi.

Proje kapsamında çorak araziye binlerce ağacın dikilmesi planlanıyor. Peyzaj çalışmaları dünyaca ünlü Randle Siddeley Limited (RSL) tarafından gerçekleştirilecek. Lord Kenilworth Randle Siddeley, “Bvlgari Resort Bodrum için vizyonumuz, bölgenin doğal güzelliklerini kucaklayarak çevreyle uyumlu bir tasarım yaratmaktır” şeklinde konuştu.

Tesisin sürdürülebilirliği için 3L Mühendislik Türkiye tarafından “Tesis Tasarımı ve Enerji Verimliliği Raporu” ve EAME tarafından “Çevre Raporu” hazırlandı. Cengiz Holding, bu projenin arkasındaki büyük holdinglerden biri olup, projenin baş geliştirme danışmanlığını ise Ömer İsvan’ın liderliğindeki Servotel üstlenecek.

Bvlgari Resort Bodrum, Doğu Akdeniz’in iki koyu arasında yer alan 60 hektarlık bir yarımadanın ucunda bulunacak. Tesis, 3 ila 6 yatak odalı 100 Bvlgari markalı villa ile çevrelenecek ve 84 oda ve süitten oluşacak. Tesisin en lüks konaklama seçeneği, özel havuzlu ve plaja açılan 800 metrekarelik Bvlgari Villa olacak.

Resortta ayrıca fitness merkezi, Bvlgari Spa, su sporları merkezi, kabanalar ve büyük lüks markaların mağazaları bulunacak.

Bvlgari CEO’su Jean-Christophe Babin, “Bodrum ve Türkbükü-Gölköy sahil bölgesi son yıllarda Akdeniz’in en göz alıcı destinasyonları arasında yer alıyor. Bu muhteşem projeyi sunmaktan ve Bvlgari Resort Bodrum’u bölgedeki en üst düzey sürdürülebilir lüks destinasyon olarak parlatmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ise, “Bu projenin Türkiye’nin ve küresel arenanın önde gelen ultra lüks turizm destinasyonlarından biri olmasını hedefliyoruz. En iyi sürdürülebilirlik uygulamalarını benimseyerek bölgenin doğal güzelliklerini koruyacak ve Bodrum’u Akdeniz Bölgesi’nin en önde gelen turizm destinasyonu yapacağız” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu