Otel Haberleri

İnşaatı 425 Oda İçin Planlanan Otel, İzinsiz Olarak 600 Odalı Olarak İnşa Edilmiş

Rize’nin Güneysulu kökenli iş insanı Mehmet Gür’ün, Antalya’nın Alanya ilçesinde 9 yıldır işlettiği 5 yıldızlı otelinin 175 odasının izinsiz inşa edildiği ortaya çıktı.

Mehmet Gür’ün 2015 yılından bu yana işlettiği 5 yıldızlı tesettür oteli, İncekum Tabiat Parkı’nda yer alıyor ve buradaki 175 odası izinsiz olarak yapılmış. Geçmişte Orman Bakanlığı’nın meslek içi eğitim kampı olarak kullanılan bu alan, özel bir şirkete kiralanmış ve daha sonra turizm tesisi haline getirilmiş.

Şirket, orman içindeki sahilde restoran, kafe, büfe, disko ve konaklama ünitelerini barındıran bir işletme hakkı kazandı. Ancak bu işletme için hiçbir yapı kullanım ruhsatı bulunmuyordu. İşletmeci şirket ile Bakanlık arasındaki hukuki süreç devam ederken, alan 2011 yılında Mehmet Gür’e devredildi.

Gür ailesi, bu alana 5 yıldızlı bir tesettür oteli yapmak istedi ve 425 oda kapasiteli bir proje hazırlattı. Ancak izin alınmadan ek odalar eklenerek otel, 600 oda kapasitesine çıkarıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2018’de verdiği belgeye göre otelin sadece 535 odası için işletme belgesi verilmiş. Dolayısıyla, otelin 175 odası izinsiz olarak inşa edilmiş durumda.

Bu izinsiz yapılaşma, çevre ve doğaya zarar verirken, hukuki olarak da çeşitli sorunlara yol açıyor. Otelin inşaat aşamasında çevreye zarar verildiği ve hatta antik bir zeytinyağı atölyesinin bulunduğu arkeolojik kalıntılar bile tahrip edildiği belirtiliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayını almadan yapılan bu izinsiz inşaatlar, çevreye ve bölgeye zarar verirken, turizm sektöründe de düzensizliklere yol açıyor.”

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu