Otel HaberleriYaz Turizmi

Hediye Güral Gür: Otel Doluluklarında Sıkıntı Var

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, “Otel doluluklarında sıkıntı var, bunun geçici olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Bloomberg HT’de yayınlanan Üst Düzey programında konuşan Gür, turizm gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gür, “Yatırımların tek bölgeye sıkışması arz-talepte sıkıntı yaratıyor. Otel doluluklarında sıkıntı var, bunun geçici olduğunu düşünüyoruz. Talep daralması yaşadığımız doğru” açıklamasında bulundu.

“2024 İçin 120 Milyar Dolarlık Hedefimiz Var”

Türkiye’nin hizmet ihracatı konusunda 23. sırada olduğunu ifade eden Gür, “Hizmet ihracatı tamamen yurtdışından döviz sağlayan, ihracatçı sektörlerin bir araya geldiği bir birlik ve TİM’in bünyesinde. Henüz çok yeni 6 yıllık bir birlik. Birliğin altında 10 farklı sektör var, bunun içinde turizm en önemli lokomotif sektörlerden bir tanesi çünkü toplam hizmet ihracatının yüzde 49.5’ini turizm sağlıyor. 2023’te hizmet ihracatı olarak 101 milyar dolarlık bir ihracatımız oldu. 2024 için de 120 milyar dolarlık bir hedefimiz var. Umuyorum bu hedefte bir sapma olmaz ve biz bu dövizi ülkemize sağlarız” dedi.

“Personelde Sıkıntı Yaşıyoruz”

Hizmet ihracatında öne çıkan sorunlardan bahseden Gür, “Bizim için en önemli sorun şu anda personel. Artık nitelikli personelin ötesinde sıfırdan başlatacağınız elemanda da sıkıntı yaşanıyor. Bu sıkıntılar pandemi döneminde başladı, çalışanlar otellerin ne zaman açılacağını bilmediği için başka sektörlere kaydılar” dedi.

“Otel Doluluklarında Sıkıntı Var”

Şu anda otel doluluklarında bir sıkıntı olduğunu belirten Gür, “Hepimiz bunun kalıcı olmayacağına inanıyoruz, o yüzden de umudumuzu kesmiyoruz. Umarım ki bir dahaki sene yüzde 80 doluluk yaşayacağımız bir sene yaşarız. Fazla arz olduğu zaman da doluluklara yansıyor” dedi.

“Türk Turizmciler Kapıda Vize Uygulamasının Durdurulmasını Mı İstiyor?”

Gür, “Şu anda yükselen bir algı var, işte Yunan Adaları çok güzel, daha uygun fiyatlı diye. Bundan faydalanmak isteyen tatilcileri de anlamak lazım. Geçtiğimiz bayramda haberlere çıktı, işte Rodos kapıyı kapattı ve birçok kişi kapıda kaldı. Özellikle bu tatilleri planlayan acentelerin de konuya hassasiyetle yaklaşması lazım. Bazı misafirlerimizi kaptırıyor olabiliriz ama bunun da geçici olduğuna inanmak istiyorum. Artan maliyetlerle turizmciler de bazı şeylere dayanmaya çalışıyorlar. Bunları dengeleyebildiğimiz zaman her şey yoluna girecek” dedi.

“2 Yatırımımız Daha Var”

NG Hotels performansını değerlendiren Gür, “Biz de sıkıntılı zamanlardan payımızı alıyoruz. Geleceğe dönük de yatırımlarımıza devam ediyoruz. İnsan kaynağına da yatırım yapıyoruz. Geçen yıllarda hep ileriye dönük rezervasyonlar alırdık, şimdi daha son dakika rezervasyonlar geliyor. Tatilci bir hafta içinde karar veriyor. Bizim agresif bir büyüme stratejimiz hiçbir zaman olmadı, yani otel sayısından ziyade o otelde ne kadar mutlu misafir ağırlıyoruz, ne kadar iyi iş yapıyoruz ona bakıyoruz. Şu anda 4 otelde hizmet veriyoruz. İnşaat izinlerini alma aşamasında olduğumuz 2 yatırımımız daha var. Hep bir yurtdışı yatırım hayalimiz vardı, Suudi Arabistan ve Dubai radarımızda. Yurtiçinde de bir tane Antalya’da projemiz var, bir tane de Bodrum’da projemiz var” diye ekledi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu