Otel Haberleri

Belgesiz ve Kaçak Oteller Popüler Rezervasyon Sitelerinde Oda Satıyor

Türkiye’de yüzlerce otel, popüler rezervasyon sitelerinde sahte yıldızlarla veya olmayan belgelerle oda satışı yapıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı uzun süredir konaklama sektöründe standartları yükseltme ve sürdürülebilirlik sertifikası gibi konulara odaklanmasına rağmen, ülke genelinde belgesiz ve kaçak konaklama tesislerinin sayısı hızla artıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan herhangi bir belgesi olmayan veya sadece ‘basit konaklama belgesi’ bulunan yüzlerce otel, popüler rezervasyon sitelerinde kendini 2, 3 hatta 4 yıldızlı olarak tanıtıp oda satışı yapıyor. Yapılan araştırmalar, bu otellerin Booking, Expedia gibi uluslararası platformların yanı sıra, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a ait Etstur ve Odamax gibi yerel platformlarda da yer aldığını ortaya koydu.

Belediye belgeli otellere de Bakanlık belgesi alma zorunluluğu getiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, hem sayı hem de coğrafi olarak geniş bir alana yayılmış binlerce konaklama tesisini düzenli ve zamanında denetleyemiyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri’ndeki mevcut personel ile özellikle kalabalık kentlerdeki konaklama tesislerinin hakkıyla denetlenmesinin neredeyse imkansız olduğu belirtiliyor.

Turizmcilerden Tepki

Konuyla ilgili olarak değerlendirme yapan turizmciler, bu şekilde faaliyet gösteren otellerin müşteri mağduriyetlerine yol açtığını ve konaklama sektörüne olan güveni zedelediğini ifade ediyor. Sektör temsilcileri, sorunun çözümü için online satış yapan platformların ilgili otelden belge talep etmesi gerektiğini belirtiyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu