Otel Haberleri

Accor Türkiye’den Büyük Atılım: 5 Yılda 100 Otelle Turizmde Çığır Açacak

Accor Türkiye Operasyon Başkan Yardımcısı Sinan Köseoğlu, Türkiye’deki otellerinde 2023 yılında 1 milyon 930 bin kişiyi ağırladıklarını açıkladı. Şirketin Türkiye’deki 68 oteli bulunan Accor, 5 yıl içerisinde bu sayıyı 100’e çıkarmayı hedefliyor. Dünya genelinde 110’dan fazla ülkede 5 bin 500’den fazla otele sahip olan Accor, Türkiye’de yeni markalar getirme ve otel sayısını artırma planları yapıyor.

Accor Türkiye Operasyon Başkan Yardımcısı Sinan Köseoğlu, Türkiye ve bölgedeki yatırım stratejileri hakkında bilgi vererek, “Türkiye’deki turizme yönelik pazar talebi ve eğilimleri, uluslararası ziyaretçi sayısı, iç turizmin büyümesi ve uzun süreli konaklama potansiyeli gibi faktörleri değerlendiriyoruz” dedi.

Köseoğlu, Türkiye’nin turizm potansiyelinin büyük olduğunu vurgulayarak, “Türkiye, çok büyük bir potansiyele sahip ve Accor olarak bu fırsatı değerlendirmek istiyoruz. Bundan sonraki süreçte büyümemiz Türkiye pazarına girmemiş olan ulaşılabilir yaşam tarzı segmentindeki markalarımızla da olacak. Bu anlayıştan hareketle, Türkiye’de ilk etapta 2024 yılının sonuna kadar 14 otel yatırımı planlıyoruz ve Türkiye’deki otel sayımızı 5 yıl içerisinde 100’e tamamlamayı hedefliyoruz. Bu hedefimiz, mevcut otellerimizi ve tatil köylerimizi genişletmenin yanı sıra Handwritten Collection gibi yeni markaları şemsiyemiz altına getirmeyi ve ibis ailesi altındaki markalarımızı genişletmeyi de içeriyor. Türkiye’ye henüz gelmemiş ve gelebilecek 30 markamız daha var” ifadelerini kullandı.

Accor Türkiye’nin 2023 yılında Türkiye’deki otellerinde 1 milyon 930 bin misafir ağırladığını belirten Köseoğlu, bu misafirlerin yüzde 40’ını yerli, yüzde 60’ını ise yabancı turistlerin oluşturduğunu dile getirdi. Yerli turistlerin tercihinde iç turizmdeki artışın etkili olduğunu belirten Köseoğlu, yabancı misafirlerin ilgisini ise Türkiye’nin zengin tarihi, kültürel mirası, doğal güzellikleri, plajları, gastronomisi ve turistik aktivitelerin çektiğini söyledi. Ayrıca, yatırımların artması ve hizmet standartlarının iyileştirilmesinin de yabancı misafirleri çekmeye yardımcı olduğunu belirtti.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu