Etkinlikler

Coral Cup’ta 20 Yelkenli Yat, 4 Farklı Kategoride Yarıştı

Coral Travel ana sponsorluğunda ve Setur Marina iş birliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen Coral Cup Antalya Yat Yarışı’nda 20 yelkenli yat, 4 farklı kategoride yarıştı.

Antalya Yelken Spor Kulübü organizatörlüğünde gerçekleşen yarış, 12 mil uzunluğundaki parkurda yaklaşık 2,5 saat sürdü. Genel sıralamada Lastochka isimli yat ve ekibi birinci oldu.

Kategori birincilerine kupa ve madalyaları, Setur Marina’da düzenlenen özel gecede takdim edildi. Törene Vali Yardımcısı Dr. Suat Seyitoğlu, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Coral Travel Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kamçı, Setur Marina Antalya Marina Müdürü ve Antalya Yelken Spor Kulübü Başkanı Ziya Baykal, Türkiye Yelken Federasyonu Antalya il yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.

“Coral Cup Uluslararası Katılımla Büyüyecek”

Coral Travel Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kamçı, Coral Travel’ın ana sponsor olarak etkinliğe destek olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“ODEON Tours markamızla Antalya’da her yıl yaklaşık 1,5 milyon turisti ağırlıyoruz. Bu organizasyonla da Antalya’ya katkılarımızı başka bir kulvarda sürdürmeyi arzu ettik. Antalya Yelken Spor Kulübü’nden gelen talep üzerine organizasyonun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. İş birliklerinden dolayı Antalya Yelken Spor Kulübü ve Setur Marina’ya teşekkür ediyoruz. Coral Cup’ın önümüzdeki senelerde uluslararası seviyeye gelmesi için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Tüm yarışmacı ekiplerimizi kutluyoruz.”

Antalya Yelken Spor Kulübü Başkanı ve Setur Marina Antalya Marina Müdürü Ziya Baykal ise konuşmasında şunları dile getirdi:

“Antalya Coral Cup 2024 organizasyonundaki tüm katkıları için ana sponsor Coral Travel’a ve her daim destekçimiz olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkürlerimizi sunarız. Başkanlığım döneminde çalışmalarımıza hızla ve çeşitlendirerek devam edeceğiz. Aynı zamanda Antalya Turmepa Yönetim Kurulu Başkanı olarak ‘Deniz Var, Hayat Var’ sloganının daha fazla duyulması için çaba sarf ediyoruz.”

Kazanan Ekipler Kupa Kaldırdı

Cumartesi günü saat 12:30’da başlayan yarışta, boyları 9 ila 20 metre arasında değişen 20 yelkenli takım mücadele etti. Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2024 faaliyet programında da yer alan Coral Cup’ta, A Kategorisinde “Lastochka” isimli yatla Yulia Şişova’nın kaptanlığındaki ekip, B Kategorisinde “Sasuke” isimli yatla Ahmet Us ve ekibi, C Kategorisinde “Ayzek” isimli yatla Fevzi Atsan ve ekibi, D kategorisinde “MYTHOS” isimli yatla Orhan Yeşilli ve ekibi birinci oldu. Genel sıralamada da Yulia Şişova ve ekibi “Lastochka” isimli yatla birinci sırayı aldı.

Yarışmaya katılan takımlar ve grup sıralamaları şöyle gerçekleşti:

Genel Sıralama
  1. Lastochka – Yulia Şişova
A Kategorisi
  1. Lastochka – Yulia Şişova
  2. Silhuette – Mehmet Adsız
  3. Arsu – Abdurrahman Özdemir
B Kategorisi
  1. Sasuke – Ahmet Us
  2. Supersonic – Tayfun Yalçınkaya
  3. Moana – Halil Serdar Değerli
C Kategorisi
  1. Ayzek – Fevzi Atşan
  2. Besa Besa – Süleyman Vehbi Ağırbaşlı
  3. Alya 1 – Yağız Acar
D Kategorisi
  1. Mythos – Orhan Yeşilli
  2. Bora 2000 – Ali Kayhan
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu