Yurtiçi Turizm

Antalya’da Turizm : Yurt Dışından Personel Almak Zorunda

Antalya’da Turizm Kalitesi ve İstihdamın Geleceği Tartışıldı.

NEST Congress & Exhibition Center’da gerçekleşen IV. Uluslararası Turizm Gastronomisi Yatırımları ve Ağırlama Zirvesi FSUMMIT 2024, “Profit Chain” temasıyla sektör liderlerini ağırladı.

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) Başkanı ve Tourism Today Genel Yayın Yönetmeni Haluk Özsevim’in moderatörlüğünde düzenlenen “Antalya’da Turizm Kalitesi ve İstihdamın Geleceği” panelinde, sektörün önde gelen isimleri bir araya geldi.

Panelde, Antalya’nın turizm sektöründeki nitelikli iş gücü ihtiyacı ele alındı. Cornelia Diamond Golf & Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, “Yurt dışından personel almak zorunda kaldıklarını” belirterek, sektördeki istihdam sorunlarına değindi.

Alkaya, “Turizmde kalitenin artmasıyla birlikte, nitelikli personel talebinin de arttığını” vurguladı. Ayrıca, yerel iş gücünün sektöre adapte edilmesinde yaşanan zorluklara da dikkat çekti.

Panelde ayrıca, turizmde sürdürülebilirlik ve kalite yönetimi konuları da ele alındı. Ela Excellence Resort Belek Turizm Koordinatörü Korhan Alşan, sürdürülebilirlik ve kalitenin işletmeler için vazgeçilmez olduğunu belirterek, sektörün bu konuda atması gereken adımları paylaştı.

Calista Luxury Resort Genel Müdürü Ali Kızıldağ ise, otellerin sürdürülebilirlik konusunda benzersiz uygulamalar gerçekleştirdiğini vurguladı. Kızıldağ, “Sektörün, çevresel ve sosyal sorumluluklarını üstlenerek gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma çabalarının artması gerektiğini” ifade etti.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu