Yurtiçi Turizm

Muğla’ya sezonun ilk turist kafilesi geldi

Muğla’nın Dalaman ilçesine İngiltere’den gelen 189 kişilik turist grubu, YDA Dalaman Havalimanı’nda coşkulu bir karşılama ile ağırlandı. Jet2.com’un Manchester’dan gerçekleştirdiği seferle Dalaman’a ulaşan turistler için düzenlenen karşılama törenine, havalimanı yetkilileri ve çalışanları da katıldı.

Uçağın inişiyle birlikte, yolcular havalimanı başmüdürü Özay Güçlü ve YDA Dalaman Havalimanı CEO’su Yiğit Laçin tarafından karşılandı. Misafirlere çeşitli ikramlar sunuldu ve günün anısına hediyeler verildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından turistler, konaklayacakları otellere geçiş yaptı.

YDA Dalaman Havalimanı CEO’su Yiğit Laçin, sezonun ilk charter seferinin başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, “Turizm sektöründeki tüm paydaşlarımızla iş birliği içinde çalışarak, 12 ay boyunca kesintisiz uçuşlarla turizmi desteklemeyi hedefliyoruz” dedi. Laçin ayrıca, havalimanındaki yenilikler ve konfor artırıcı önlemler hakkında bilgi verdi.

YDA Dalaman Havalimanı’nın 2023 yılında 5 milyonuncu yolcusunu karşıladığına dikkat çeken Laçin, bu başarının kendileri için gurur kaynağı olduğunu vurguladı. Havalimanının sürekli büyümeyi ve en iyi hizmeti sunmayı amaçladığını belirtti.

Geçen yılın pandemi öncesi dönemi aşan yolcu sayılarıyla, Dalaman Havalimanı’nın turizmdeki önemli rolü devam ediyor. 2024 yılının Ocak ayı verilerine göre, havalimanının hizmet verdiği yolcu sayısı ve uçak trafiği geçen yıla kıyasla artış gösterdi.

Karşılamadan duydukları memnuniyeti dile getiren İngiliz turistler, Dalaman bölgesindeki tercihlerini Marmaris ve Fethiye’den yana kullandıklarını ifade ederek, havalimanı yetkililerine teşekkür ettiler.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu