Yurtdışı TurizmYurtiçi Turizm

Ahmed Issa: Otel Yatırımları İçin Kapsamlı Politikalar Açıklayacağız

Afrika Turizm Forumu kapsamında düzenlenen panelde konuşan Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanı Ahmed Issa, yeni otel yatırımlarının teşvik edilmesi ve finansman maliyetlerinin sübvanse edilmesi için kapsamlı politikalar açıklayacaklarını duyurdu.

Antalya Turizm Fuarının organizatörü GM Fuarcılık tarafından Mısır’ın Sharm El Şeyh kentinde gerçekleştirilen Afrika Turizm Forumu’nda, açılış konuşmalarının ardından Rixos Otelleri Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Destinasyon Oluşturma ve Yönetme” konulu bir konuşma yaptı.

Fettah Tamince, turizm kaynaklarının her yerde olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Kaynaklar her yerde var. ‘Bu markayı ve bu lüks standardı her yerde nasıl yaratıyorsunuz? Farklı ülkelerde, farklı gruplara, farklı hedeflere yönelik çalışmalar nasıl oluyor?’ diye soruyorlar. Ortaklarımdan biriyle yaptığım bir sohbeti hatırlıyorum. O, Rixos’un gücünü şöyle özetledi: ‘Nerede olduğunuz önemli değil. Siz sadece bir Rixos açın, biz orayı doldururuz.’ Bu, Rixos’un gücünü gösteren bir şey.”

Mısır Turizm Politikalarında Kararlı

Mısır’ın turizmden hak ettiği payı almadığını belirten Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanı Ahmed Issa, “Mısır, turizmden hak ettiği payı almıyor. 2019’da küresel turizmin yüzde 0,9’unu alırken, 2023’te bu oran yüzde 1,2 oldu. Küresel turizmin yüzde 5-7’sine ulaşmak için milyonlarca yeni oda ve daha fazla havacılık koltuğu gerekiyor.” dedi.

Issa, önümüzdeki haftalarda otel yatırımları için kapsamlı politikalar açıklayacaklarını belirterek, “Havayolu taşımacılığında Mısır hükümeti, özel sektörle birlikte çalışarak gerekli altyapıyı inşa etmesi için politikalar uygulayacak. Önümüzdeki birkaç hafta içinde, hızlı otel inşaatçıları için finansman maliyetini teşvik edecek ve sübvanse edecek politikalar açıklayacağız. Bu sübvansiyonlar, önümüzdeki on iki ay içinde inşa edilmeye başlanacak oteller için geçerli olacak.” ifadelerini kullandı.

Bir Destinasyon Yaratmak Zor ve Riskli

Panelde söz alan Khaled Sedrak, turizm destinasyonu oluşturmanın zorluklarına değinerek şunları söyledi: “Bir girişimci olarak bir destinasyon yaratmak zor ve riskli. Ancak gerçek potansiyeli gördüğünüzde riski alırsınız. Güzel bir kasabaya gittiğinizde, otel için değil, kasabanın deneyimi ve güzelliği için oradasınız. Hükümetlerin bu altyapıyı sağlamasını bekleriz. Örneğin, Sharm El Sheikh veya Alamein’in potansiyelini gördüğümde, müşterilerin ne istediğini biliyoruz, ne aradıklarını biliyoruz.”

Afrika Turizm Forumu, turizmin geleceğini şekillendirmek ve sektördeki yatırım fırsatlarını tartışmak için önemli bir platform olmaya devam ediyor. Mısır’ın turizm politikalarındaki kararlılığı ve yeni yatırımların teşvik edilmesi, ülkenin turizmdeki payını artırma hedefine katkı sağlayacak.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu