Havayolları

Rusya’dan Türkiye’ye uçuşlarda bilet fiyatları değişmedi

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST), Rusya’dan Türkiye’ye gidiş-dönüş uçak biletlerinin ortalama maliyetini belirledi.

RST Başkan Yardımcısı Dmitri Gorin, Türkiye seferlerinde fiyatların geçen yıla göre sabit kaldığını ve 35-40 bin ruble civarında seyrettiğini açıkladı.

TürkRus’ta yer alan habere göre Gorin, “Şu anda ortalama fiyatlarda 2023’e göre artış yaşanmadı. Ruble kurundaki zayıflamaya rağmen önemli bir değişiklik olmadı. Ruslar 2022’de Türkiye’ye gidiş-dönüş uçak bileti için yaklaşık 60 bin ruble ödemişti. 2023’te ise bu ortalama 35-40 bin rubleye düştü. İki ülke arasında yeterli sayıda uçuş mevcut ve ulaşım konusunda sıkıntı yaşanmıyor. Önümüzdeki sezon için anlaşılan kotaların süresi bir yıldan az değil. Beş Türk ve en az 11 Rus havayolu şirketi, Rusya Federasyonu’nun 22 şehrinden Türkiye’nin beş şehrine haftada bin 250 uçuş gerçekleştirebilecek” şeklinde konuştu.

Gorin, AB’nin Southwind uçuşlarının yasaklanmasının Rusya’dan Türkiye’ye uçuşlarda sorun yaratmayacağını belirterek, “Havayolları, Karadeniz, Kazakistan ve Gürcistan üzerinden doğu rotasıyla Türkiye’ye uçuşlar gerçekleştiriyor. Bu yasak, Rus turistleri etkilemiyor çünkü bu şirketin Türkiye uçuşları kısıtlamadan devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu