Yurtiçi Turizm

Danıştay, Milas’a yapılmak istenen liman projesine onay verdi 

Danıştay, Güllük Körfezi’nde planlanan liman projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararını iptal eden mahkeme kararını bozdu. Milas-Güllük Körfezi’nde yapılması planlanan liman işletmesine verilen ÇED olumlu kararı mahkeme tarafından iptal edilmişti. Ancak, Danıştay söz konusu iptal kararını bozarak, aynı zamanda ÇED olumlu kararının iptali davasının reddine de karar verdi. Bu kararla birlikte konunun mahkemeye taşınmasının da önü kapatılmış oldu.

İasos için gönüllü hukuk mücadelesi veren Avukat Ayşe Yaka, “Bu bir hukuk skandalı. Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız. 3 bin yılın yok edemediği antik kent bu kararla yok olma tehlikesi altına girdi.” şeklinde konuştu.

Muğla Çevre Platformu’ndan Neşe Tuncer ise şu değerlendirmede bulundu: “Körfez’de nesli tükenme tehlikesi altında olan türler var. Ayrıca burada yaşayan yurttaşlar balıkçılıkla geçimini sağlıyorlar. Bu bölgeyi bir şirketin kârı gözetilerek sanayi alanına çevirmek istiyorlar. Milas, İzmir-Aliağa gibi olacak.”

Proje için 2022 Haziran’ında ÇED olumlu kararı verilmiş, bu nedenle Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milaslılar ve pek çok dernek tarafından Muğla 1. İdare Mahkemesi’nde iptal davası açılmıştı.”

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu