Yurtdışı Turizm

Yunan Adaları’na Türk Turist Akını: Rekor Bekleniyor

Bu yıl yaz tatili için Yunan Adaları’na giden Türk turist sayısında rekor kırılması bekleniyor. Yunan turizmciler, bu durumdan oldukça memnun.

Türk Turistlerin İlgisi Artıyor

Hürriyet gazetesinden Yorgo Kırbaki’nin haberine göre, bu yıl Yunanistan’a giden Türk turist sayısı 182 bini geçti. Yunan turizmciler, Türk turistlerin adalara ilgisinden memnun olduklarını belirtiyor. Midilli Turizm Acenteleri Derneği Genel Sekreteri Aris Lazaris, “Adanın ekonomisine katkıları büyük. Türk turistler sayesinde, Midilli’de bu yıl ıstakoz kalmadı. Türk turistler, Kuzey Avrupalılar gibi bir salata ile karın doyurmuyorlar,” dedi. Lazaris, Türk turistlerin varlıklı olduğunu ve ada ekonomisine önemli katkı sağladıklarını vurguladı.

Kapıda Vize Uygulaması

Yunan Kamu Düzeni Bakanlığından verilen rakamlara göre, bu yıl temmuz ayının ilk haftasına kadar ülkeye giriş yapan Türk turist sayısı 182 bini geçti. Bu turistlerin 35 bini, 10 adada 1 Nisan’dan itibaren kademeli olarak yürürlüğe giren “kapıda (limanda) vize” uygulamasıyla ülkeye giriş yaptı. Katihmerini gazetesine konuşan Yunan turizmciler, Türk turistlerin daha kaliteli hizmeti daha uygun fiyata alabildiği için adaları tercih ettiğini belirtiyor.

Yunan Turizmcilerin Yorumları

Midilli’ye gelen turistlerin yüzde 75’inin Türk olduğunu belirten Midilli Turizm Acenteleri Derneği Genel Sekreteri Aris Lazaris, “Türk turistlerin büyük bölümü varlıklı. Onların sayesinde, Midilli’de bu yıl ıstakoz kalmadı. Türk turistler, Kuzey Avrupalılar gibi bir salata ile karın doyurmuyorlar,” dedi. Lazaris, Midilli esnafının da bu durumu farkında olduğunu ve Türk turistlere profesyonelce davranmanın önemine değindi.

Sisam Adası’nda otel sahibi Fotini Yerondi de “Bu yaz, ada ekonomisini Türk turistler kurtardı. Hollanda ve İskandinav ülkelerinden adaya gelen turist sayısında yüzde 50 düşüş var. Türk turistler huysuz değiller. Her şey için öyle şikâyet etmiyorlar,” diye konuştu.

Türk Turistlerin Harcamaları

Gazeteci Teodoros Piliotis, “Türk turistler hem sakin hem de iyi müşteriler. Sadece otel ve lokantalarda değil, süper marketlerde ve elektronik eşya satan dükkânlarda da para harcıyorlar. Bir defa gelen ertesi yıl yine geliyor. Ada sakinleri ile dostluk ilişkileri kurdular,” dedi.

TÜRSAB’ın Değerlendirmesi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İzmir Bölge Temsil Kurulu Başkanı Kıvanç Meriç, Yunan gazetesine yaptığı değerlendirmede, “Adalarınız çok güzel. Yunanlar da bizlere sıcak davranıyor. Türkiye’de yüksek enflasyon, fiyatların çok artmasına yol açtı. Bugüne kadar dünya turizm piyasasında fiyatlar açısından rekabetçi idik. Şimdi bu özelliğimizi hem Türk hem de yabancı turistler için yitirdik. Bodrum gibi bölgelerde restoranların fiyatları çok yüksek,” dedi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu