Yurtdışı Turizm

FTI’ın Sigorta Şirketindeki Teminat Miktarı Belli Oldu

İflas başvurusunda bulunan FTI’ın sigorta şirketinde ne kadar teminatının bulunduğu ortaya çıktı.

Yüklü borçları nedeniyle geleceği tartışma konusu olan ve 1 euro gibi sembolik bir ücret karşılığında ABD merkezli yatırım şirketi Certares öncülüğündeki konsorsiyuma satılan FTI Touristik GmbH, ani bir kararla iflas başvurusunda bulundu. Şirketin açıklamasına göre, iflasın gerekçesi rezervasyonlardaki düşüş nedeniyle nakit akışının sağlanamaması ve tedarikçilerin ciddi miktarlarda ön ödeme istemesi olarak gösterildi. Ayrıca, satış onay sürecinin uzaması nedeniyle yeni yatırımcıdan gelecek nakitin şirkete aktarılmamasının da etkili olduğu belirtildi.

Peki, iflas başvurusunda bulunan Avrupa’nın büyük seyahat grubu FTI’ın sigorta şirketinde ne kadar teminatı var? Alman iş ve turizm dergisi fvw’de yer alan habere göre, Alman Seyahat Güvenliği Fonu (DRSF) kapsamında bir tur operatörü olan FTI, teminat olarak DRSF’ye 200 milyon euro tutarında nakit depozito yatırmak zorunda kaldı.

İleri tarihli rezervasyonların büyük bölümünün yüzde 25 ön ödeme alındığı hesaba katıldığında, mağdur olan yolcuların geri ödemesini yapabilecek kadar teminat bulunduğu görülüyor. Bu nedenle acentelerin rezervasyonları başka tur operatörlerine kaydırmaya başladığı bilgileri geliyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu