Otel Haberleri

Konya ve Mersin’e Dev Yatırım: 805 Milyon TL’lik İki Yeni Otel”

Konya ve Mersin’de turizm sektörüne dev yatırımlar geliyor. Toplamda 805 milyon 440 bin TL’lik bütçeyle hayata geçirilecek olan iki yeni otel projesiyle bölgenin turizm potansiyeli daha da artacak.

Konya’ya Modern Bir Otel: 465 Milyon 450 Bin TL’lik Yatırım

Erdinç Hazır Beton ve Mam. Nak. Ltd. Şti. tarafından gerçekleştirilecek olan proje, Konya’nın Selçuklu ilçesinde hayata geçirilecek. 3 bin 551 metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek olan otel, 324 yatak kapasitesine sahip olacak. Toplam 8 katlı olması planlanan otelde birbirinden şık 162 oda, alakart restoran, konferans salonu ve 2 toplantı salonu bulunacak.

Mersin’e Modern Bir Konsept: 339 Milyon 990 Bin TL’lik Yatırım

Pozcu Yapı Turz. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Mersin’in Yenişehir ilçesinde hayata geçirilecek olan proje, 5 bin 56 metrekarelik bir arazi üzerine kurulacak. Toplamda 10 katlı olacak otelde 86 oda yer alacak. Ayrıca, ofis ve iş yerleri de projeye dahil edilecek.

İki otel projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından ÇED süreci başlatıldı. Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte Konya ve Mersin’in turizm potansiyeli artacak, bölgeye yeni istihdam alanları açılacak ve ekonomik canlılık sağlanacak.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu