HavayollarıSpor Turizmi

TVF ve THY Arasında A Milli Kadın Voleybol Takımı Krizi

Milletler Ligi karşılaşmaları için ABD’ye ekonomi sınıfında giden A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın tepkileri sonrası Türk Hava Yolları (THY) ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) arasında kriz çıktı.

2024 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi karşılaşmaları için ABD’ye giden A Milli Kadın Voleybol Takımı, uzun yolculukta ekonomi sınıfında uçuruldukları için Türk Hava Yollarına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Gerek ulusal, gerek global düzlemde sporun ve sporcunun en güçlü destekçilerinden biri olan markamızın, sponsoru olduğu tüm federasyonlarımız için yıllık uçuş kapasitemiz dikkate alınarak, sene başında belirli bir uçuş planlaması yapılmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen biletleme süreçlerine dair tüm detayların sorumluluğu ilgili federasyonlara ait olup, yetkililerince sağlanmaktadır” ifadesini kullandı.

TVF ise takımın ekonomi sınıfında yolculuk yapmasına gelen tepkilerin ardından, THY’nin sorumluluğun federasyonda olduğuna dair yaptığı açıklamayı yalanladı. TVF, “Söz konusu uçuşta hiçbir bilete kabin yükseltme (upgrade) işlemi yapılmamış, uçuş listemiz de THY yetkililerince yapılan açıklamaların aksine elektronik postalarla sabit olduğu üzere 17 Mayıs 2024 tarihinde THY yetkilileri ile paylaşılmıştır. Gerçeğe aykırı yapılan açıklamaları kabul etmek mümkün değildir. Federasyonumuz, bağlı olduğu mevzuatlar gereğince Business Class bilet alamamaktadır” dedi.

TVF’nin açıklamasında, ABD seyahati öncesinde bu konuda THY’den destek istendiği ve THY’nin, TVF’nin tüm faaliyetlerine yönelik yıllık sadece 20 kişi için kabin yükseltme hakkı olduğunu bildirdiği belirtildi. “THY, talebimize istinaden, bu işlemin uçuş öncesi müsaitlik durumuna göre gerçekleştirilebileceğini bildirmiştir. Takımımızın 26.05.2024 tarihindeki uçuşunda takım kafilemizden hiç kimse kabin yükseltme hakkından faydalanmamıştır” ifadeleri yer aldı.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu