Yurtiçi Turizm

Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü İki Oteli Kiraya Veriyor

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Adalar ve Üsküdar’da bulunan iki otel için yapım, restorasyon veya onarım karşılığında kiralama ihalesi açtı.

Adalar’daki Otel

Adalar İlçesi Maden Mahallesi’nde 311 ada 9 parselde bulunan ve 760 metrekare inşaat alanına sahip butik otel için 21 yıllık kiralama ihalesi düzenlenecek. Otel için belirlenen toplam muhammen bedel 26 milyon 157 bin TL. İlk yıl kirası 15 bin TL olan otelin üçüncü yıldan itibaren kirası, 145 bin TL artı önceki iki yılın TÜFE oranında artacak. İki yıllık bir inşaat/restorasyon süresi öngörülüyor.

Kira bedeli, dördüncü yıldan onuncu yılın sonuna kadar TÜİK tarafından yayımlanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranında artacak. On birinci yılın kira bedeli, bir önceki yılın kira bedeline yüzde 50 artış yapılarak ve TÜFE oranında artarak belirlenecek. On ikinci yıldan itibaren, her yıl kira bedeli TÜFE oranında artırılacak. İhale, 18 Temmuz 2024 tarihinde saat 14:00’te yapılacak.

Üsküdar’daki Otel

İstanbul 2. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Üsküdar ilçesi Sultantepe Mahallesi 1340 ada 65 parselde bulunan ve 3 bin 610 metrekare kullanım alanına sahip bina için de kiralama ihalesi düzenleyecek. Otel olarak kullanılmak üzere yapım ve onarım karşılığı 22 yıllığına kiraya verilecek bu tesis için belirlenen muhammen bedel 62 milyon TL.

İlk yıl aylık kira bedeli 51 bin TL olarak belirlenirken, ikinci, üçüncü ve dördüncü yıllarda kira bedeli TÜFE ortalamalarına göre artırılacak. Beşinci yıldan itibaren aylık kira 338 bin TL’ye çıkarılacak ve önceki dört yılın yıllık TÜFE ortalaması kadar artış uygulanacak. Altıncı yıldan itibaren on üçüncü yılın sonuna kadar her yıl kira bedeli TÜFE oranında artacak. On dördüncü yıl, bir önceki yılın kira bedeline yüzde 50 artış yapılarak belirlenen bedel, TÜFE oranında artırılacak. On beşinci yıldan itibaren, her yıl kira bedeli TÜFE oranında artacak.

Bu düzenlemeler, otellerin uzun vadede sürdürülebilir şekilde işletilmesini ve ekonomik değerlerinin korunmasını hedefliyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu