Türkiye’nin önde gelen turizm destinasyonlarından biri olan Çeşme, hızla artan inşaat faaliyetleri nedeniyle adeta bir şantiyeye döndü. Bu inşaatların molozları ve atıkları, ne yazık ki çevreye ve ormanlık alanlara gelişigüzel bir şekilde dökülüyor, doğaya büyük zarar veriyor.
Çeşme Yarımada Çevre Derneği’nin kurucu üyesi Hasan İsmail Andıç, bu duruma sert tepki gösterdi. Andıç, inşaat atıklarının Çeşme’nin doğal güzelliklerine zarar verdiğini belirterek, “Her yer moloz, yüzlerce moloz dökülmüş durumda. Bu alanlar, belediye ve çevre müdürlüğünün sorumluluğunda ve onların bu alanları sürekli denetlemesi gerekiyor” dedi.
Alaçatı, Alaçatı Port, Mahmurbaba çevresi ve Sarnıç mevkisinde, neredeyse her yerde inşaat atıkları görmek mümkün. Milyon dolarlık projelerin atıkları, yeşil alanlara ve ormanlara kaçak olarak atılıyor. Ormanlık alanlara dökülen cam şişe ve cam parçaları ise büyük yangın riskleri taşıyor.
Çevreciler, bu doğa katliamının durdurulmasını ve yetkililerin derhal harekete geçmesini talep ediyor. Çeşme gibi turistik bir bölgeye yakışmayan bu görüntülerin ortadan kaldırılması için ciddi adımlar atılması gerektiği ifade ediliyor.