Yurtiçi Turizm

Avrupa Pazarı Yeniden Canlandı, Doluluklar Yüzde 90’ın Üzerinde

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, EURO 2024’ün bitmesiyle birlikte Avrupa pazarının yeniden canlandığını ve Antalya’daki otel doluluk oranlarının yüzde 90’ın üzerine çıktığını açıkladı.

Durgunluk ve Canlanma Dönemi

Kavaloğlu, hareketli geçen Kurban Bayramı tatili sonrası EURO 2024’ün etkisiyle Avrupa pazarında bir durgunluk dönemi yaşandığını belirtti. Özellikle şampiyonaya ev sahipliği yapan Almanya’dan Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısında azalma olduğunu ifade etti. Ancak, şampiyona sonrası Avrupa pazarının hızlı bir şekilde canlandığını ve Antalya otellerindeki doluluk oranlarının temmuzun ikinci haftası itibariyle yüzde 90’ın üzerine çıktığını söyledi.

FTI İflası ve Gurbetçilerin Etkisi

Kavaloğlu, Avrupa’nın üçüncü büyük tur operatörü FTI’nın iflasının etkilerini en az hasarla atlattıklarını da belirtti. Rezervasyonu olan turistlerin başka operatörlerle iletişime geçilerek Türkiye’ye gelmelerinin sağlandığını ve tatillerini tamamlayan konukların sorunsuz şekilde ülkelerine döndüğünü belirtti. Ayrıca, gurbetçilerin Türkiye’ye gelerek tatil yapmasının turizme pozitif yansıdığını belirten Kavaloğlu, haziran ayına kadar yaklaşık 600 bin Avrupalı Türk’ün Antalya’yı tercih ettiğini ve bu rakamın artarak devam edeceğini söyledi. Bu yıl Antalya’ya 1 milyon gurbetçinin gelmesinin beklendiğini de ekledi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu