Yurtdışı Turizm

Rusya’da Döviz Kurlarındaki Düşüş ve İkinci Çeyrekteki Beklentiler Uzmanlar Tarafından Değerlendirildi

Rusya’da uzmanlar, döviz kurlarındaki düşüşü ve ikinci çeyrekteki performansı değerlendirdi.

Rus rublesi, yılın ilk çeyreğinde istikrarlı bir seyir izledi. Dolar ve euro karşısında kurdaki değişim oranı neredeyse sıfıra yakın seviyelerde seyretti. Ancak Izvestiya’nın aktardığına göre, son birkaç haftada ruble Amerikan doları karşısında vergi ödemeleri döneminde olunmasına rağmen yüzde 2’nin üzerinde değer kaybetti.

Tsifra Broker’dan Daniil Bolotskih, rublenin seyrinin ülkeye girecek döviz miktarına bağlı olduğunu ifade ediyor. Bolotskiy, ocak-şubat döneminde yüzde 14 artan ödemeler dengesinin yılın geri kalanında bir miktar düşüş gösterebileceğini belirtiyor. Ayrıca “Döviz satış zorunluluğu uzatılacak mı?” sorusunun önemli olduğunu vurguluyor. Kurumun haziran sonu dolar kuru tahmini ise 93-97 ruble arasında.

TürkRus’ta yer alan habere göre BKS Foreks’ten Anatoli Trifonov, ikinci çeyrekte dolar kurunun 92-93 ruble arasında olmasını beklediklerini belirtiyor. Trifonov ayrıca hükümetin döviz satış mecburiyeti uygulamasını nisan ayında uzatmasının yüksek ihtimal olduğunu dile getiriyor. Ural marka petrolde indirim oranının artmasıyla bütçe gelirlerinin azalmasının beklendiğini de sözlerine ekliyor ve Maliye Bakanlığı’nın da döviz alımını azaltacağını öngörüyor.

Piter Trust’tan Mihail Altınov ise enflasyonun beklenen şekilde düşmeyeceğini öngörüyor. Analist, yaptırımların ihracat gelirlerini ve Rusya’nın petrol üretimini azaltacağını belirtiyor. Altınov’un tahmini ise yıl ortasında dolar kurunun 100 ruble sınırını zorlayabileceği yönünde.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu