Yurtdışı Turizm

Almanya’da Temmuz Ayında Turizm Satışlarında Yavaşlama Görüldü

Temmuz ayında Almanya’da turizm sektöründeki satışlar, hafif bir düşüş gösterdi. Ancak diğer segmentlerde ve toplam satışlarda genel olarak büyüme kaydedildi.

Bilgi teknolojileri hizmet sağlayıcısı TATS’ın verilerine göre, Temmuz 2024’te Alman seyahat acentelerinin faturalanmış cirosu, 2023’ün aynı ayına kıyasla %2,6 oranında artış gösterdi. Ancak turizm cirolarında, özellikle FTI’ın iflasının etkisiyle, %1,7 oranında bir düşüş yaşandı.

Kruvaziyer ve Uçak Bileti Satışlarındaki Büyüme:
Diğer turizm segmentlerinde ise büyüme kaydedildi. Kruvaziyer turizmi %1,7 oranında büyürken, uçak bileti satışları %5, diğer turizm segmentleri ise %10,6 oranında artış gösterdi.

Ocak-Temmuz Dönemi Performansı:
Ocak-Temmuz ayları arasındaki kümülatif ciro, bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,1 oranında artış gösterdi. Bu dönemde turizm ciroları %5 oranında artarken, kruvaziyerler %6,4, hava yolculuğu %3,3 ve diğer satışlar %9,5 oranında büyüme kaydetti.

İleri Tarihli Siparişlerde Pozitif Görünüm:
Temmuz ayında alınan ileri tarihli turizm siparişleri de pozitif kalmaya devam etti. Toplam ileri tarihli siparişler, geçen yılın aynı dönemine göre %16,7 oranında artış gösterdi. Özellikle kruvaziyer turizmine yönelik talep, önemli bir yükseliş gösterdi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu