Otel Haberleri

Türkiye’de 4 Ayda Onlarca Otel Kapandı

2024 yılının ilk dört ayında konaklama sektöründe faaliyet gösteren 26 şirket kapandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan verilere göre, 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde konaklama sektöründe Anonim Şirketi olarak faaliyet gösteren 26 otel kapandı.

Geçen Yıla Göre Artış

Turizm DataBank’ta yer alan habere göre, 2023’ün aynı döneminde bu sayı 15 olarak kayıtlara geçmişti. Bu da otel kapanışlarında ciddi bir artış olduğunu gösteriyor.

Yeme-İçme Sektörü de Etkilendi

Konaklama alanındaki kapanışlar, yeme-içme sektörü ile birlikte değerlendirildiğinde de yükseldi. 2024 yılı Ocak-Nisan döneminde, oteller ve yeme-içme alanında şirket olarak kapanışlar 346 adetten 417 adede çıkarken, aynı dönemde yeni kuruluşlar ise 2 bin 510’dan 2 bin 611’e yükseldi.

Gerçek Kişi İşletmelerinde Durum

Diğer yandan gerçek kişi işletmelerinde kapanışlar 373 adetten 320’ye düştü. Kuruluşlar ise 248 adetten 164’e indi.

Sektördeki Zorluklar

Bu veriler, konaklama ve yeme-içme sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin karşılaştığı zorlukları gözler önüne seriyor. Artan maliyetler, ekonomik belirsizlikler ve azalan turist sayısı gibi faktörler, bu sektörlerdeki şirketlerin kapanmasına neden oluyor.

Bu durum, Türkiye’nin turizm sektöründe yaşanan dalgalanmaların ve ekonomik koşulların işletmeler üzerindeki etkilerini bir kez daha gösteriyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu