Otel Haberleri

Divan Talya’nın İnşaatı Durduruldu

Mahkemenin kısmi imar ve inşaat ruhsatını iptal etmesinin ardından Muratpaşa Belediyesi, Divan Talya Oteli’ndeki inşaat faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Mahkeme Kararı ve Belediyenin Tepkisi

Koç Grubu’nun Antalya’da yıkıp yeniden inşa ettiği Divan Talya Oteli ve konferans merkezi için kısmi imar ve inşaat ruhsatının iptali kararı üzerine Muratpaşa Belediyesi inşaat faaliyetlerini durdurdu. Mahalle sakinlerinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhine açtığı dava sonucunda, Antalya İdare Mahkemesi otel ve konferans merkezine ilişkin kısmi imar ve inşaat ruhsatını iptal etti.

Şirketin Açıklaması

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş., Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, mahkeme kararının ardından Muratpaşa Belediyesi’nin faaliyetleri durdurduğunu ve mahkeme kararına karşı istinaf yolunun açık olduğunu belirtti. Şirket, inşaat ruhsatının iptali ve inşaatın durdurulmasına ilişkin işlemin yürütmesinin durdurulmasını talep edeceğini de duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“16.07.2024 tarihli özel durum açıklamamızda, Divan Talya Otelimizin yeniden yapımı ve Konferans Merkezi’nin yenilenmesi projesi ile ilgili olarak 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile otel inşaatı için verilen inşaat ruhsatının iptali talebiyle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhinde açılan davada; Antalya İdare Mahkemesi tarafından 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının iptali talebinin reddine; 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile bu plana bağlı inşaat ruhsatının iptali talebinin ise kabulüne oy çokluğu ile karar verildiği açıklanmıştı.

Bu karar doğrultusunda Muratpaşa Belediye Başkanlığı, 26.07.2024 tarihi itibariyle inşaattaki faaliyetlerin durdurulmasına karar vermiştir.

16.07.2024 tarihli açıklamamızda belirtildiği gibi, ilk derece mahkemesi tarafından verilen karar kesin nitelikte olmayıp, karara karşı istinaf yolu açıktır. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın karara karşı istinaf yoluna başvurduğu öğrenilmiş olup, şirketimiz de istinaf yolu ile karara itiraz edecek ve ayrıca inşaat ruhsatının iptali ile inşaatın durdurulmasına ilişkin işlemin yürütmesinin durdurulması talebinde bulunacaktır.”

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu