Havayolları

Şamil Tayyar’dan AJet’e Sert Eleştiri: “Tam Bir Fiyasko!”

AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla AJet’in yüksek bilet fiyatlarına ve sık yaşanan rötarlarına tepki gösterdi.

Türk Hava Yolları’nın (THY) alt markası olan Anadolu Jet’in (AJet) bağımsız bir şirkete dönüştürülmesinin ardından ortaya çıkan aksaklıklar, Şamil Tayyar’ın eleştirilerine neden oldu. Tayyar, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Eskiden sadece zenginler, ağalar, beyler uçağa binerdi. Uçak yolculuğu sınıfsal bir ayrıcalıktı. Çocukken uçak yolculuğu yapanların anılarını dinlerdik. Yeşilçam filmlerinin vazgeçilmez sahneleri Yeşilköy (Atatürk) Havalimanı’nda geçerdi. AK Parti döneminde ise uçaklar geniş kitlelere ulaştı. Uçak bilet fiyatları kimi zaman otobüs biletlerinden bile ucuz hale geldi. Ağasıyla marabası aynı uçakta seyahat etmeye başladı.

Sınıflar arası keskin ayrımların azaldığı, ulaşımda konforun tabana yayıldığı bu gelişme, AK Parti’nin gururla anlattığı bir başarı öyküsüydü.

Peki ya şimdi? Önce bilet fiyatları fırladı, sonra rötarlar başladı. Özellikle AJet tam bir fiyasko. Bunu hak etmiyoruz.”

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu