Havayolları

Boeing Dolandırıcılık Suçunu ve Cezayı Kabul Etti

ABD merkezli havacılık şirketi Boeing, 737 MAX kazaları soruşturmasında dolandırıcılık suçlamalarını kabul edeceğini açıkladı.

ABD hükümeti, Boeing’in ölümcül 737 MAX kazalarıyla bağlantılı olarak Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturmada dolandırıcılık suçlamasını kabul edip 243,6 milyon dolar para cezası ödeyeceğini belirtti.

Reuters’in haberine göre, Boeing’in bu suçu kabul etmesi, şirketin hüküm giymiş bir suçlu olarak damgalanmasına neden olacak.

Boeing, 2018 ve 2019 yıllarında Endonezya ve Etiyopya’da gerçekleşen ve toplamda 346 kişinin hayatını kaybettiği 737 MAX kazaları nedeniyle suçlanıyordu.

Kazalarda hayatını kaybedenlerin aileleri, Boeing’in yargılanmasını ve daha ağır cezalar ödemesini talep ediyorlardı.

ABD Adalet Bakanlığı, Mayıs ayında Boeing’in ölümcül kazalarla ilgili 2021 anlaşmasını ihlal ettiğini tespit etmiş ve bu nedenle Boeing cezai kovuşturmaya maruz kalmıştı.

Boeing sözcüsü, ABD Adalet Bakanlığı ile çözüm şartlarında prensipte anlaşmaya varıldığını doğruladı.

Anlaşma kapsamında, Boeing önümüzdeki üç yıl içinde güvenlik ve uyum programlarını güçlendirmek için en az 455 milyon dolar harcamayı kabul etti. Ayrıca, Boeing yönetim kurulunun MAX kazalarında ölenlerin yakınlarıyla görüşmesi gerekecek.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu