Havayolları

Ajet’in CEO’su Kerem Sarp Yüreklere Su Serpti!

Ajet’in CEO’su Kerem Sarp, hedeflerinin rötar sürelerini bir saatin altına çekmek olduğunu söyledi.

Uçuşlara başladığı günden bu yana rötarlar ve iptallerle gündeme gelen Ajet, 32 ülkede 93 destinasyona uçuşlar yapmaya çalışıyor. Şirket son olarak, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’e uçuş başlattı. Ajet’in CEO’su Kerem Sarp, Üsküp’e yapılan ilk uçuşa davet ettiği gazetecilere, şirketin durumuna ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Bir Saatin Üzerinde Rötar Yapmamak İçin Elimizden Gelen Gayreti Göstereceğiz”

Altı ay gibi kısa bir sürede kurulan Ajet’in haksız eleştirilere maruz kaldığını belirten Kerem Sarp, eleştiriye açık olduklarını ancak harcanan büyük emeğin de heba edilmemesi gerektiğini kaydetti. Rötar süresini bir saatin altına çekmek için çalıştıklarını belirten Sarp, “Kesinlikle 1 saatin üzerinde rötar yapmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. AJet’in rötarla anılmasının önüne geçeceğiz. Normalde alanda 3 yedek uçak bırakıyorduk, AJet rötarlı algısını yıkmak için Ankara’da 5, İstanbul Sabiha Gökçen’de 7 yedek uçağımız var. 12 uçağı yerde bırakmanın maliyeti yüksek ama onu düşünmüyoruz. Bakış açımız maliyet değil. Elimizde olmayan sebeplerden dolayı üzdüğümüz yolcularımızın mutluluğunu nasıl sağlarız diye düşünüyoruz. Aksaklık var bahanesine sığınamayız. İki hafta içinde aldığımız aksiyonların hem Ankara hem Sabiha Gökçen’de sonuçlarını görmeye başladık.” diye konuştu.

Yeni Hatlar ve Yeni Uçaklar

Bayram döneminde 500 bin yolcu taşıdıklarını da ifade eden Sarp, yeni açacakları hatlardan yeni uçak ve personel alımına kadar birçok konuda sorularımızı yanıtladı. İşte Sarp’ın açıklamalarından önemli satırbaşları:

  • Şirketin kısa sürede kurulduğunu ve operasyonu sorunsuz şekilde hayata geçirdiklerini belirten Sarp, “Kolay değil 700 bin tekil PNR’ı THY’den AJet’e geçirdik. Bizim şirketimiz düşük maliyetli havayolu konseptiyle oluşturuldu. Zaman zaman hizmet alınamayan durumları düzeltmeye çalışıyoruz.”
  • Ankara’da büyük sıkıntılarının kalmadığını ifade eden Sarp, Sabiha Gökçen’de uçakları koyduklarını ancak slotları veya uçuş saatlerini değiştirmek Ankara kadar kolay olmadığını belirtti. DHMİ yetkilileriyle çalıştıklarını ve burada da zamanı açacaklarını söyledi. “Rötarlar eskisi gibi olmayacak. Elimizde olmadan sebeplerden yine rötar olacaktır ama en aza indirmek için çalışıyoruz.”
  • Ajet’in kurulması sırasında büyük maliyetler yaşandığını ancak önceliklerinin müşteri mutluluğu olduğunu belirten Sarp, “Bütün bunlar yeni kurulan bir şirket için bol sıfırlı maliyet demek ama biz üzdüğümüz yolcularımız için çalışıyoruz.”
  • Dünya genelinde 70-80 uçakla kurulan bir havayolu şirketi olmadığını belirten Sarp, Ajet’in tamamen yerli ve milli şirketlerle çalıştığını ve başarılı olunca dünyaya ihraç etme konusunda önemli bir referans olacaklarını belirtti.
  • Üsküp uçuşlarının başladığını, sırada Kahire’nin olduğunu ve başka hatlar üzerinde çalıştıklarını söyleyen Sarp, Ankara’dan dış hat frekansları açacaklarını, Ankara’yı Avrupa’nın bütün başkentlerine bağlamak istediklerini belirtti.
  • Ajet’in yüzde 100 THY iştiraki olarak kalacağını ve satışının hiçbir şekilde gündemlerinde olmadığını söyledi.
  • 2250 çalışanlarının olduğunu, bunlardan 1600’ünün kabin personeli olduğunu ve kokpit ilanına bine yaklaşan müracaat olduğunu belirten Sarp, sınavlarda başarılı olan herkesi alabileceklerini söyledi.

“Markaya Zarar Verecek Söylemlere İzin Vermeyeceğiz”

Eleştiriye açık olduklarını ancak sosyal medyada doğru olmayan paylaşımlarla ilgili yasal haklarını kullanacaklarını belirten Sarp, marka imajına zarar veren kasıtlı söylemlere izin vermeyeceklerini, hem medya hem hukuk ekibinin çalıştığını ve vakitlerini gerçekten mağdur olan yolcular için harcamak istediklerini ifade etti.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu