Yurtiçi TurizmTurizm

Almanya’da Türkiye Tatil Fiyatları Zamlandı

Almanya’da yurt dışı tatil fiyatları önemli ölçüde arttı, en büyük fiyat artışı ise yüzde 7,6 ile Türkiye paket turlarında görüldü.

Fiyat Artışları: Merkezi Wiesbaden’de bulunan Federal İstatistik Dairesi, yurt dışı tatil paketlerinin fiyatlarının geçen yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 5,2 oranında zamlandığını açıkladı. 2022 yılının ilk yarısına kıyasla bu artışın yüzde 19’a ulaştığı kaydedildi.

Türkiye’deki Artış: Geçen yılın aynı dönemine göre en büyük fiyat artışları yüzde 7,6 ile Türkiye, yüzde 6,7 ile Kanarya Adaları ve yüzde 6,3 ile Balear Adaları’nda görüldü. Türkiye’nin komşusu Yunanistan’da ise fiyat artışı yüzde 4,5 olarak açıklandı. Öte yandan, Mısır’a yapılan seyahatlerde fiyatların ucuzladığı ifade edildi.

Yurt İçi Tatil ve Uçuş Fiyatları: DW Türkçe’de yer alan habere göre, Almanya’da yurt içi paket tatillerin fiyatı yılın ilk yarısında yüzde 1,1 oranında küçük bir artış gösterdi. Federal İstatistik Dairesi, uluslararası uçuş fiyatlarının ise yılın ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 oranında düştüğünü açıkladı. Orta Amerika’ya uçuşlar yüzde 15,8 oranında ucuzlarken, Afrika’ya yüzde 4,1 ve diğer Avrupa ülkelerine yüzde 2,7 oranında zamlandı.

Yapılan açıklamada, uluslararası uçuşların 2024 yılının ilk yarısında bir önceki yıla göre ortalama yüzde 3,1 daha ucuz olduğu belirtildi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu