Yaz TurizmiHavayolları

Mehmet Nuri Ersoy: Antalya Havalimanı Yolcu Rekoru Kırdı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Havalimanında günlük yolcu sayısında rekor kırıldığını duyurdu. Bakan Ersoy, 3 Ağustos 2024 tarihinde Antalya Havalimanında gerçekleşen 1217 uçuşla tüm zamanların dış hat yolcu rekorunun kırıldığını belirtti.

Yolcu ve Turist Verileri

Ağustos ayının ilk üç gününde Antalya’ya hava yoluyla gelen turist sayısının 278.854 olduğunu ifade eden Ersoy, 2024 yılı toplamında Antalya’ya 9.290.308 ziyaretçi geldiğini açıkladı. Ersoy, “Tarih, doğa ve kültürün mükemmel buluşma noktası Antalya’mıza dün gelen turist sayısının 104 bini aşmasıyla tüm zamanların günlük dış hat yolcu rekorunu kırdık,” dedi.

Sosyal Medya Açıklaması

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Antalya Havalimanı’nda ziyaretçi rekoru kırıldı. Tarih, doğa ve kültürün mükemmel buluşma noktası Antalya’mıza dün gelen turist sayısının 104 bini aşmasıyla tüm zamanların günlük dış hat yolcu rekorunu kırdık. Yalnızca muhteşem plajlarıyla değil, aynı zamanda zengin tarihi, büyüleyici doğal güzellikleri ve eşsiz kültürel mirasıyla da turistlerin gözdesi olan Antalya’da ağustos ayının ilk üç gününde yaklaşık 280 bin turist ağırladık. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artış gösteren bu muhteşem başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” ifadelerine yer verdi.

Artan Turist Sayısı

Geçen yıl 3 Ağustos tarihinde Antalya’ya 88.250 dış hat yolcusu gelirken, bu yıl aynı tarihte 104.000 yolcu sayısıyla önemli bir artış kaydedildi. Ayrıca, 3 Ağustos günü Antalya Havalimanında 1217 uçak iniş ve kalkış yaptı.

Gelecek Beklentileri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Avrupa şampiyonasının bitmesinin ardından turizmde hareketliliğin artacağına dair umutlu olduğunu da dile getirdi.

Antalya, sadece plajlarıyla değil, aynı zamanda tarihi, doğal güzellikleri ve kültürel mirasıyla da turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Ağustos ayının ilk üç gününde yaşanan yoğunluk ve yıl boyunca süregelen turist akışı, bölgenin turizm potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu