Turizm

Mehmet Nuri Ersoy: Çorum Turizmi İçin Master Plan Yapacağız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çorum’un turizm potansiyeli için kapsamlı bir master plan hazırlayacaklarını duyurdu.

Çorum’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, kentin turizm potansiyelini artırmak ve bu potansiyeli ortaya çıkarmak için yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Ersoy, gazetecilere şunları söyledi: “Çorum, turizm açısından önemli arkeolojik noktalara sahip. Alacahöyük, Boğazkale, Yazılıkaya, Şapinuva, Kalehisar, Eskiyapar gibi yerler Bakanlığımızın Geleceğe Miras Projesi kapsamında zaten yer alıyor. Bu bölgeleri yerinde inceledik ve özellikle yabancı, özellikle Asyalı turistleri hedefliyoruz. Yabancı turistler için nasıl daha cazip hale getirebiliriz, burada konaklamayı nasıl teşvik edebiliriz konularında ön çalışmalar yaptık.”

Ersoy, Çorum’un da dahil olduğu bir turist güzergahı oluşturacaklarını belirtti ve ekledi: “Çorum’un turizm potansiyeli ile ilgili bir master plan çalışması yapacağız. Çorum’u ana bir rotanın parçası haline getireceğiz ve kendi içinde bir turistik rota oluşturacağız. Yani, turistlerin birkaç saat gezip çıkabileceği bir şehir olmaktan çıkarıp, en az bir gece konaklamasını gerektirecek bir rota oluşturmamız gerekiyor.”

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu